Wat doen wij

InBalans is, in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf, 30 jaar verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening.

Ontwerp

Het gerechtsgebouw wordt een aansprekend, eigentijds gebouw. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezag-wekkend maar tegelijk ook toegankelijk en gelegen in een veilige omgeving. De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa 33.000 m² bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting.

Drie organisaties onder één dak!

In het nieuwe gerechtsgebouw nemen de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek. Drie organisaties onder één dak, goed bereikbaar voor de burger en de medewerkers, met uitnodigende faciliteiten zoals spreekkamers, overlegplekken en een koffiecorner. Het delen van een gebouw en faciliteiten zoals de portier, beveiliging, vergaderfaciliteiten en catering levert synergievoordelen op. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. Na een centrale entree met een aantal gezamenlijke faciliteiten hebben de drie organisaties ook ieder hun eigen publieksruimtes.

Volg de bouw

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw wordt dag en nacht gevolgd door middel van een Time Lapse camera. Elke stap van het bouwproces wordt hierdoor zorgvuldig vastgelegd. Regelmatig plaatsen we een nieuwe film die in een sneltreinvaart alle stappen van de bouw laat zien. Onderstaande film laat o.a. de opbouw van de vakwerkspanten, de eerste sandwichelementen en het plaatsen van het glas zien.

Certificering Bewuste Bouwers

InBalans heeft zich gecertificeerd als Bewuste Bouwer. Een Bewuste Bouwer heeft tijdens de uitvoering van een project aandacht voor veilig werken, haar omgeving, welzijn van medewerkers en het milieu. De Bewuste Bouwer is een initiatief van enkele bouwbedrijven om het imago van de bouwwereld te verbeteren.

Een kijkje tijdens de dagelijkse werkzaamheden van één van onze projectleiders

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.