Pers

In deze beeldenbank is onderstaand beeldmateriaal vrij van rechten bruikbaar, mits de bron wordt vermeld.

Diverse renders van het gerechtsgebouw Breda - Exterieur

Diverse renders van het gerechtsgebouw Breda - Interieur

Diverse renders van het gerechtsgebouw Breda - Landschap

Officiële start bouw 4 februari

Donderdag 4 februari 2016 is onder grote belangstelling het aanvangscertificaat door het Rijksvastgoedbedrijf uitgereikt aan consortium InBalans. Ook de omgevingsvergunning, verstrekt door de gemeente Breda is bruikbaar en daarmee kan de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw Breda officieel van start gaan.

Breda Spoort - 150 jaar beweging in de Bredase spoorzone

In het boek 'Breda Spoort' heeft auteur Walter van de Calseyde een aantal pagina's gewijd aan de geschiedenis van de rechtbank tot aan het nieuwe gerechtgebouw, welke in 2018 haar deuren zal openen. Bijgaande beelden betreffen de pagina's uit het boek.

Uniek in Breda, 53 ton gaat de lucht in!

De ruwbouw van de begane grond, eerste en tweede verdieping is zover klaar, dat InBalans de vakwerkspanten gaat plaatsen van de derde verdieping.  

Het hijsen en bevestigen van deze grote staalconstructies staat gepland van donderdag 18 november tot en met woensdag 30 november. In totaal worden 8 vakwerkspanten geplaatst, op de derde verdieping van het gebouw, met een gewicht variërend van 17 tot 53 ton. Het plaatsen van de vakwerkspanten is een precisiewerk. Tijdens het hijsen worden stuurlijnen aangebracht om het spant recht te houden. Het spant wordt over ankers geplaatst en daarna correct afgesteld. Voor deze werkzaamheden is een van de grootste mobiele kranen van Nederland op de bouwplaats aanwezig.

Volgens planning zou het grootste vakwerkspant, met een gewicht van maar liefst 53 ton, in de ochtend van 22 november worden geplaatst. Hiervoor waren vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente en de toekomstige gebruikers van het gerechtsgebouw en een groot aantal belangstellenden op de bouwplaats bijeen. Besloten werd vanwege de weersomstandigheden en de daarbij behorende windstoten dat het niet veilig was om dit unieke spant te hijsen. Ondanks deze wijziging werd toch gezamenlijk stilgestaan bij deze mijlpaal met een kleine feestelijke bijeenkomst in de bouwkeet van InBalans.

Rond 15.00 uur werd groen licht gegeven en mocht het spant alsnog omhoog. Het spectaculaire hijsmoment kon ondanks het gewijzigde tijdstip rekenen op de nodige belangstelling.

Hoogste punt bereikt voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw nabij het station in Breda beleefde op 6 juli 2017 een bijzondere mijlpaal. Met trots is het hoogste punt van maar liefst 66 meter bereikt. Een belangrijke gebeurtenis voor InBalans (een samenwerkingsverband tussen Facilicom en de VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties) en hét moment om iedereen te bedanken.

Mijlpaal
Nadat een dankwoord vanuit de opdrachtgever, het Rijksvastgoedbedrijf, richting de bouwers was uitgesproken werd de kapfooikoffer overhandigd. Daarna vond de officiële handeling, het hijsen van de vlaggen, plaats.

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.