13.01.16

Werkzaamheden op gerechtsgebouw terrein

Graag informeren wij u over de werkzaamheden welke op korte termijn gaan plaatsvinden op het nieuwe gerechtsgebouw terrein in het Stationskwartier door InBalans.

Welke werkzaamheden worden verricht?

Voorbereidende werkzaamheden:
• Tot 15 januari worden er bodemscan werkzaamheden verricht;
• Vanaf maandag 18 januari worden er bouwhekken geplaatst rondom het bouwterrein;
• Vanaf maandag 25 januari wordt er gestart met de inrichting van het bouwterrein;
• Vanaf maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari worden er bouwinritten op de Belcrumweg en de busbaan (Buspassage West) aangelegd;
• Vanaf 1 februari starten we met het aanleggen van een bouwput. In plaats van damwanden (zoals eerder gecommuniceerd) plaatsen we soil mix wanden. Het voordeel hiervan is dat dit een volledig trillingvrij systeem is. Tijdens het omwoelen van de grond, tot een diepte van 8 meter, wordt door toevoeging van cement en water een betonwand gecreëerd. Deze dient als tijdelijke grondkering en hoeft niet zoals bij damwanden verwijderd te worden.

Gebouw werkzaamheden:
• Vanaf 7 maart starten we met de funderingswerkzaamheden middels het boren van funderingspalen. Dit gebeurt eveneens geheel trillingvrij.

Omgeving

Wij verwachten weinig hinder voor de omgeving. Wel worden fietsers en voetgangers tijdens de aanleg van de bouwinrit op de Belcrumweg langs de werkzaamheden geleid. Voor een veilige afwikkeling van het verkeer worden er afzettingen geplaatst op de Belcrumweg en de busbaan.

Werktijden

De werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 7.00 - 19.00 uur. Incidenteel zal er ook op zaterdag tussen 7.00 - 19.00 uur gewerkt worden.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de omliggende woningen en bedrijven verandert niet door de werkzaamheden. De route van en naar de bouwplaats loopt via de Belcrumweg.

Contact

Mocht u vragen hebben met betrekking tot dit project, neem contact op met de gemeente via www.viabreda.nl, twitter @breda, of bel naar 14076.
  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.