17.11.16

Werkzaamheden op bouwterrein gerechtsgebouw

Graag informeren wij u over de werkzaamheden die InBalans uitvoert op het bouwterrein van het nieuwe gerechtsgebouw in het Stationskwartier.

Welke werkzaamheden worden verricht?

De ruwbouw van de begane grond, eerste en tweede verdieping is zover klaar, dat InBalans de vakwerkspanten gaat plaatsen van de derde verdieping. Het hijsen en bevestigen van deze grote staalconstructies staat gepland van 18 november t/m 30 november. Deze werkzaamheden vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Het op- en afbouwen en verplaatsen van de kraan gebeurt in de avond. Het afbouwen gebeurt in de nacht, mogelijk ondervindt u hier geluidshinder van.

 

Transport

De vakwerkspanten worden met een speciaal transport aangevoerd. Om te voorkomen dat het overige verkeer hinder ondervindt van dit transport, wordt dit in de avond en nachtelijke uren uitgevoerd. InBalans verwacht dat u daar als omwonende geen hinder van ondervindt.

Opbouw grote kraan

Om de langste vakwerkspanten te plaatsen is één van de grootste mobiele kranen van Nederland nodig. Tijdens de op- en afbouw en het verplaatsen van deze kraan aan de voorkant van het gebouw, zal het verkeer hier hinder van ondervinden. Eén rijbaan van de Belcrumweg aan de zijde van het gerechtsgebouw wordt afgesloten. Om de verkeershinder te minimaliseren, wordt het werk in de avond uitgevoerd en zorgen verkeersregelaars dat alle verkeersrichtingen in gebruik blijven. Fietsers en voetgangers moeten oversteken. Dit wordt met verkeersborden aangegeven.

Werktijden*

InBalans voert de werkzaamheden van de grote kraan in de avond uit:
- Opbouw kraan: maandag 21 november tussen 20.00 – 23.00 uur;
- Verplaatsen kraan: woensdag 23 november tussen 20.00 – 23.00 uur;
- Afbouw kraan: vrijdag 25 november tussen 20.00 - 23.00 uur met doorloop op eigen terrein van 23.00 - 03.00 uur.

*deze werkzaamheden zijn weersafhankelijk, mocht de planning wijzigen dan stellen we u hiervan tijdig op de hoogte.

Officieel moment

Op 22 november om 10.00 uur wordt het grootste vakwerkspant geplaatst met een gewicht van maar liefst 54 ton. In het bijzijn van het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente en de toekomstige gebruikers van het gerechtsgebouw en een groot aantal belangstellenden wordt dit spectaculaire hijsmoment aanschouwd. U kunt vanaf het trottoir deze speciale hijswerkzaamheden bekijken. Vanwege de veiligheid moet u achter de bouwhekken blijven.

 

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de omliggende woningen en bedrijven verandert nietdoor de werkzaamheden.

 

Contact

Mocht u vragen hebben met betrekking tot dit project, neem contact op met de gemeente via www.viabreda.nl, twitter @breda, of bel naar 14 076.

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.