24.11.15

Inloopavond druk bezocht!

In Podium Bloos konden gisteren de bewoners uit de Belcrum wijk en overige belangstellenden de inloopavond bijwonen die InBalans organiseerde omtrent het nieuwe gerechtsgebouw.

Infomarkt

Op de infomarkt kon men zich door zowel InBalans, de gebruikers van het pand (Rechtbank, Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming), het Rijksvastgoedbedrijf als de Gemeente Breda laten informeren. InBalans liet onder andere via computermodellen het gebouw en de bezonning per jaargetijde zien. Door middel van een 360 graden visualisatie kon men binnenin het gebouw kijken en ervaren wat het eindresultaat gaat worden in 2018. Ook lagen er de diverse steenmotieven waarvan de gevels worden gemaakt. Deze gevels worden grotendeels geprefabriceerd uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de geveldelen in de fabriek worden samengesteld, daarna naar de bouwplaats worden vervoerd en worden bevestigd. De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw kan daarmee versneld worden.

Presentatie

Tijdens de avond werd in een presentatie de bouw en de realisatie van het nieuwe gerechtsgebouw toegelicht en werd de detailplanning voor het eerste half jaar gepresenteerd. Hierin werd onder andere aangegeven dat InBalans de fundering gaat aanbrengen middels in de grond gevormde palen, daarmee worden heiwerkzaamheden, geluidshinder en trillinghinder voorkomen.

 

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.