20.05.17

Grote belangstelling tijdens de ‘Dag van de Bouw’ op de bouwplaats van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda

Vandaag werd de twaalfde editie van de Dag van de Bouw georganiseerd. Naast de bouw- en infrabedrijven deden dit jaar ook gespecialiseerde aannemers én de installateurs mee, zoals InBalans (een samenwerkingsverband tussen Facilicom en de VolkerWessels bedrijven Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties).

 

‘We laten graag zien waar we trots op zijn’

InBalans is trots op hun prestatie en liet ruim 1.000 bezoekers een gedeelte van het gerechtsgebouw zien. Vanuit veiligheidsoogpunt werd een maximaal aantal bezoekers toegelaten. Het gerechtsgebouw telt inmiddels dertien verdiepingen. Nog één verdieping erbij en dan is het hoogste punt bereikt. De bezoekers konden van dichtbij zien hoe de realisatie van het nieuwe gerechtsgebouw aan de Stationslaan vordert. 

Ontmoet InBalans, de gebruikers en de gemeente

Tijdens de dag werd het publiek in de gelegenheid gesteld diverse stands te bezoeken. Een gedeelte van het gerechtsgebouw kon men van binnen bekijken, onder andere de tweede verdieping waarbij de afbouwwerkzaamheden van een zittingszaal al zijn gestart. Op de vijfde verdieping kreeg het publiek een indruk van de kantoorruimten en kon men genieten van het prachtige uitzicht. Niet alleen InBalans, maar ook de gebruikers van het gerechtsgebouw, de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming waren aanwezig. Zij vertelden meer over de dagelijkse werkzaamheden in het gerechtsgebouw.  Ook de gemeente Breda was vertegenwoordigd en liet de bezoekers samen met Stichting BLASt zien welke ontwikkelingen er nog meer in het gebied plaatsvinden.

Alles over het gebouw

De onderste drie verdiepingen van het gerechtsgebouwzijn straks publiek toegankelijk, daar bevinden zich onder andere de entree, de rechtszalen en spreekruimtes. Daarboven zetelt de Raad voor de Kinderbescherming. Het Openbaar Ministerie krijgt de middelste verdiepingen van het gebouw ter beschikking. De rechtbank houdt kantoor op de bovenste etages.In het ontwerp is rekening gehouden met een duidelijke scheiding tussen de drie organisaties, ze krijgen allen een eigen deel van het gebouw.

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.