16.03.18

Gerechtsgebouw Breda bijna klaar voor gebruik

Graag informeren wij u over de werkzaamheden die InBalans uitvoert op het bouwterrein van het nieuwe gerechtsgebouw in het Stationskwartier.

Gerechtsgebouw Breda bijna klaar voor gebruik

De bouw van het gerechtsgebouw in Breda nadert zijn voltooiing. Een van de meest zichtbare activiteiten in de komende periode is het plaatsen van La Source, een kunstwerk op het voorplein van beeldend kunstenaar Pascale Marthine Tayou.

La Source

Eeuwenlang was het in veel culturen en over de hele wereld gebruikelijk dat mensen bij een oude boom bijeen kwamen. Onder deze boom werd gesproken over belangrijke zaken en werd recht gesproken. Met dit beeld voor ogen heeft Pascale Marthine Tayou, de ontwerper van het kunstwerk, zich laten inspireren tot La Source.

La Source (De bron) is een rode boom van ongeveer 10 meter hoogte. In de boom hangen maskers die de diversiteit van mensen uit alle culturen over de hele wereld symboliseren. Uit de stam van de boom komt water. De boom en het bassin, waarin de boom staat, vormen samen de fontein en nodigen uit voor een moment van overdenking. Of je nu gewoon op doorreis bent, of in afwachting van een bezoek in het gebouw, of daar net vandaan komt. Hier kan ieder die dat wil even zitten, uitrusten en de tijd nemen.

Planning

Het plaatsen van de boom start naar verwachting in de week van 19 maart (dit is afhankelijk van het weer). Het afwerken van het kunstwerk neemt ongeveer twee weken in beslag. U ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. Medio mei wordt het kunstwerk officieel onthuld.

Afbreken van de bouwkeet

Vanaf 9 april wordt er gestart met de afbouw van de bouwkeet van InBalans, waarna de afwerking van de bestrating en de aanleg van het park plaatsvindt.

Verhuizing van de drie organisaties

Naar het nieuwe gerechtsgebouw verhuizen vanaf medio mei de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant en rechtbank Zeeland-West-Brabant. In de loop van juni zijn alle organisaties over.

Bedankt voor uw begrip!

Namens InBalans willen we u bedanken voor uw begrip gedurende de afgelopen twee jaar tijdens de bouwfase van het gerechtsgebouw.

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.