30.06.15

Financiering nieuwe gerechtsgebouw Breda rond

Het Rijksvastgoedbedrijf en InBalans hebben op 30 juni 2015 de financieringsovereenkomsten voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda ondertekend, waarmee tot de Financial Close is gekomen. Op 12 mei 2015 is het aanbestedingstraject voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda reeds afgerond door ondertekening van de DBFMO-overeenkomst.

Overeenkomst

De overeenkomst heeft een looptijd van 30 jaar. Middels het DBFMO-contract (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) is een publiek-private samenwerking (PPS) gestart. De samenwerking tussen het Rijksvastgoedbedrijf en InBalans is gericht op nieuwe huisvesting en facilitaire voorzieningen voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, regio Zuidwest Nederland. Het nieuwe gebouw zal verrijzen op de hoek Belcrumweg/Stationslaan, nabij het NS-station Breda. InBalans start in 2016 met de bouw waarna het gebouw naar verwachting in 2018 in gebruik wordt genomen. Vervolgens zal InBalans gedurende 30 jaar de dienstverlening verzorgen.

Financiering

De financiering van het project wordt verstrekt door BNG Bank, SMBC en MEAG. De projectwaarde van het project bedraagt EUR 110 miljoen, exclusief BTW.

InBalans

InBalans heeft drie aandeelhoudende partijen: Facilicom, Macquarie Capital en VolkerWessels. De uitvoering van de werkzaamheden ligt in handen van de Architekten Cie., Architectenbureau Paul de Ruiter, Arup, Halmos, HOMIJ Technische Installaties, karres+brands landschapsarchitecten, Visser & Smit Bouw en VolkerWessels Vastgoedbeheer.
  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.