Locatie

Het gerechtsgebouw bevindt zich op de hoek Belcrumweg/Stationslaan te Breda.

Ligging

Het gerechtsgebouw vormt het centrale punt in alle ontwikkelingen ten westen van het NS-station Breda, op de hoek Belcrumweg/Stationslaan. Door haar krachtige en open uitstraling maakt het gebouw de connectie tussen de bestaande stad en het in ontwikkeling zijnde Stationskwartier. Het gerechtsgebouwpark is een waardevolle aanvulling op het gerechtsgebouw, de buitenruimte en de stad.

Het park

Het naastgelegen park van 160 meter lang en 80 meter breed, een oppervlak van ruim twee voetbalvelden, is een waardevolle aanvulling op het gerechtsgebouw. Hiermee ontstaat een directe, uitnodigende verbinding naar de omgeving van het station. Het park dat vloeiend klimt en daalt is ingericht op ontspanning voor de medewerkers en bezoekers van het gerechtsgebouw. Ook trein- en busreizigers die de binnenstad in- en uitgaan kunnen genieten van deze route.

Het Stationsgebied

Breda is de enige Nederlandse stad met een station waar ook gewoond kan worden. De perrons en stationshal worden omgeven door appartementen, kantoren en winkels. De 150 appartementen zijn zo geïsoleerd dat de bewoners geen hinder hebben van het treinlawaai. De kantoorruimtes hebben een totale oppervlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter.

Hoogtevrees?

Onze mannen zien dit uitzicht dagelijks!
Vanuit één van onze torenkranen, die we gebruiken voor de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw Breda, is er een prachtig uitzicht over het stationsgebied te zien!

  • Contact

  • GGB inBalans DBMO B.V.
    Stationslaan 2 - 4815 GW Breda
    E-mail: info@bredainbalans.nl

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.